Scania, Karbon Emisyonlarını Azaltmayı Hedefliyor
Scania, 2025 yılına kadar operasyonel faaliyetlerden kaynaklanan karbonu yüzde 50 ve tarihi eserlerden kaynaklanan karbonu yüzde 20 azaltmayı hedefliyor.
İnsanların ihtiyaçlarına hizmet eden ulaşım çözümleri sunmak, döngüsel iş modeli ve karbon azaltımı olmak üzere 3 ana sürdürülebilirlik alanıyla Scania, sürdürülebilirlik vizyonunu işinin her alanına yaymayı hedefliyor.
Scania, doğaya gösterdiği saygıyı, şimdi de Scania Türkiye’de yürüttüğü sürdürülebilirlik projeleriyle, üretimden satışını yaptığı araçlarda kullanılan teknolojiye kadar tüm aşamalarda çevresel etkileri en aza indirerek destekliyor.
Scania araç başına 5 tohum
Scania Türkiye, küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir, yenilikçi ve teknolojik çözümler geliştiren sosyal girişim ecording ile iş birliği yaparak, satılan her Scania için 5 tohum topu çıkarıyor. İnsansız hava araçları ecoDrones aracılığıyla tohum topları toprakla buluşuyor ve doğada yeni yaşam potansiyelleri oluşturuyor. 1 Ocak 2023 prestijiyle başlayan sosyal sorumluluk projesi kapsamında yıl sonuna kadar toplam 15 bin tohum topunun dikilmesi planlanıyor. Bu zamana kadar ekilen yaklaşık 5.000 tohum topu Muğla lokasyonunda doğayı solumaya başladı.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ecoDrone işareti olarak tanımlanan QR kodu okutan Scania kullanıcıları, e-posta adresleri ile giriş yapıp istedikleri tohum türünü seçerek doğada tohum toplarının macerasına katılabiliyor. atılacak Kullanıcılar; Saha gözlemleri öncesi, sonrası ve sonrasında gönderilen e-postalar ile süreci takip edebilirler.